eszlelo-logo

ADD/ADHD

Szülőként gyanakszik, hogy valami gond lehet gyermeke figyelmével, koncentrációs képességével? Esetleg gyermeke ADD vagy ADHD diagnózist kapott?

Leghatékonyabb figyelem-zavar vizsgálat az amerikai fejlesztésű Gibson- teszt!

A figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD, Attention Deficit Hyperactivity Disorder) az egyik leggyakoribb neuropszichiátriai tünetegyüttes, amely gyermekkortól végigkíséri az érintettek életét.

Mi az ADD/ADHD?

Hogyan ismerhető fel?

eszlelobaja -add

ADD

(Attention Deficit Disorder)
figyelemzavar

ADHD, Demencia

ADHD

ADHD (Attention Deficit and Hyperactivity Disorder)
figyelemhiányos hiperaktivitás zavar

Az ADHD esetében ez a tünetegyüttes hiperaktivitással is kiegészül.
Ez azt jelenti, hogy lehetséges figyelemzavar hiperaktivitás nélkül (ADD).
Az ADD (Attention Deficit Disorder) vagy figyelemzavar illetve az ADHD (Attention Deficit and Hyperactivity Disorder) azaz hiperaktivitással is járó viselkedési jellegzetesség egy olyan állapot, amelyben hosszú évek óta tart a

A modern képalkotó eljárásokkal kiegészülő agykutatások bizonyították, hogy az ADHD-val élő emberek agya másképp fejlődik. A prefrontális lebenyben bizonyos agyi idegpályák nem fejlődnek ki és egyfajta alulhuzalozottság van jelen. Ez az agyi terület felelős:

A hiperaktív tünetek és a figyelemhiányos tünetek nem minden esetben járnak együtt. Ez azt jelenti, hogy fennállhat figyelemzavar hiperaktivitás nélkül, illetve jelen lehetnek hiperaktív tünetek a tipikus figyelemhiány nélkül.

Az ADHD voltaképpen szabályozási, önszabályozási probléma, melynek három típusát különböztetjük meg a tünetek alapján:

Jelentkezzen Gibson-tesztre

az űrlap kitöltésével!

ADD/ADHD tünetei:

Jelentkezzen Gibson-tesztre

az űrlap kitöltésével!

Idegtudományi kutatások alapján kijelenthető, hogy mind ADD, mind ADHD esetén megvalósulhat a figyelem fejlesztése, de nem mindegy hogyan.

A csökkentett mértékű munka, a csendes, külön szobában történő fejlesztés rövid távon hozhat javulást, de ezen módszerek nem szolgálják hosszútávon, a tartósan megvalósuló figyelemfejlesztést.

A figyelem fejlesztése akkor működik a legjobban, amikor a személy olyan feladatot végez, ami nagy figyelmet igényel tőle, ugyanakkor strukturált módon figyelemelterelő ingereket (disztraktorokat) is kap. A Jól megtervezett intenzitás, a jól strukturált disztraktorok adják az alapját a jelenleg a világon a legnívósabban működő kognitív programnak, mely átütő módon fejleszti a figyelmet. A kognitív tréning agyi struktúrát változtat meg, maradandó módon.

A fejlesztés kulcsa tehát abban rejlik, hogy a megfelelő, intenzív tréninggel a szelektív figyelem megedződjön, nem pedig a kompenzációkat kell erősíteni.

Az Észlelő Tanulást Segítő Központban is alkalmazott BrainRx agytréning az egyik leghatékonyabb kognitív képességfejlesztő program, amely kifejezetten a figyelmet és azokat a kognitív képességeket edzi és erősíti, amelyek elengedhetetlenek ADD/ADHD kezelése során.

ADD/ADHD kezelése az
Észlelő Tanulást Segítő Központban

A kognitív képességek edzése előtt, fontos feltérképezni, hogy pontosan melyek azok a területek, amelyek erősítése elengedhetetlen a változás érdekében. 

A kulcs kognitív képességek mérését Gibson-teszttel végezzük. A kognitív képességeket mérő teszt tudományosan, kutatásokkal alátámasztva méri az alábbi képességeket:

eszlelo-logo

A teszt eredménye konkrétan megmutatja, hogy a mindennapi nehézségek mögött milyen konkrét kognitív gyengeség áll. Nincs szükség figyelemzavar tesztek töltögetésére, egyetlen 50 percet igénybe vevő teszt minden szükséges választ megad, ami elengedhetetlen a figyelem fejlesztése szempontjából. A Gibson-teszt komplex kognitív képességfelmérő eljárás, amely segít az ADHD gyökerének feltárásában.

A Gibson-tesztet követően az eredmények alapján végzünk nagyon pontos és célirányos, maximálisan személyre szabott agytréninget a tanulási- és figyelemzavar pozitív változása érdekében BrainRx programmal.

A figyelem fejlesztése mellett jellemzően enyhülnek a hiperaktív tünetek is az ADHD-s gyerekeknél a BrainRX program hatására.

Jelentkezzen Gibson-tesztre

az űrlap kitöltésével!

Jelentkezés a Gibson tesztre

Töltse ki az alábbi űrlapot, és
a lehető leghamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot

eszlelo-logo
Kapcsolat

6500 Baja,
Kálvária utca 23.