eszlelo-logo

Autizmus,
Asperger-szindróma

Az autizmus spektrum zavar rendkívül széles skálán mozgó, eltérő súlyossági fokokkal jelentkező állapot. 

Az autisztikus tünetek közül nincs mindenkinél jelen minden tünet. Az enyhe autizmus jeleit mutató egyéneket magasan funkcionáló Asperger- szindrómásoknak nevezzük. Az autizmus spektrum zavar és az enyhébb változat, az Asperger-szindróma kialakulásában genetikai és környezeti hatások egyaránt szerepet játszanak.

Fontos kiemelni, hogy a tünetek autizmus spektrum zavar esetén igen változatos formában jelentkezhetnek. Az egyéni, gyakran szórt képességprofil miatt kiemelten fontos az egyéni terápiás terv szerinti autista fejlesztés megvalósulása. 

Tünetek lehetnek a teljesség igénye nélkül:

(autizmus spektrum zavar, vagy Asperger- szindróma esetén)

Miben tudunk segíteni?

Az Észlelő Tanulást Segítő Központban a kognitív képességeket felmérő Gibson-tesztet alkalmazzuk. A kognitív képességek működése szükséges a tanuláshoz, a gondolkodáshoz, úgy, mint a figyelem, az auditív feldolgozás, a logikus gondolkodás, a memória, a feldolgozási sebesség és a vizuális feldolgozás. 

A Gibson-teszt megmutatja a tanulási nehézségek és viselkedési problémák konkrét okát. A teszt kiértékelése után személyre szabott, teljesen egyedi agytréning programot állítunk össze olyan kognitív készségfejlesztő feladatokból, amelyek célzottan fejlesztik a megfelelő területeket. A BrainRx agytréning egy evidencia alapú program, kiváló hatásvizsgálatokkal a háttérben, mellyel tökéletesen megvalósul a kognitív képességek fejlesztése.

eszlelobaja.hu

BrainRx program hatása az autizmussal élő emberekre:

Kutatások igazolják, hogy a gyenge kognitív készségek negatívan befolyásolhatják az autizmussal élő emberek mindennapjait. Ezek célzott erősítése pozitívan hat a mindennapi életükre, szociális kapcsolataikra egyaránt.

Nemzetközi kutatásokkal alátámasztott, látványos fejlődés az alábbi területeken tapasztalhatók:

Kilenc év alatt 1049 autista gyermek és felnőtt végezte el világszerte a BrainRx programot. A kognitív képességeik mérésre kerültek tréning előtt és után.

A tréninget elvégzők közt a legdrámaibb javulást a következőkben mérték:

A BrainRx program mögött több mint 35 éves fejlesztő és kutató munka áll, az eredmények maximalizálása érdekében pedig folyamatos pontosítás, módosítás történt.

Kérjen időpontot
a kognitív képességeket mérő Gibson-tesztre!

az űrlap kitöltésével!
eszlelo-logo
Kapcsolat

6500 Baja,
Kálvária utca 23.